onsdag 12 december 2012

Ohederliga dokumentärer del II; West Memphis Three

Nu har det hänt igen. Svt visar en dokumentär om fruktansvärda brott, i detta fall brutala mord på tre små pojkar. De som dömts för morden framställs i filmen som små oskyldiga lamm, medan åklagare, domare och anhöriga till offren utmålas som idioter eller till och med skyldiga till brottet. Ledargestalten för de tre dömda ungdomarna, Damien Echols, påstås vara utsatt förtal bara för att han bär svarta kläder, klottrar på väggar och gillar hårdrock.

I själva verket hade polisen redan innan morden hört rykten om att han och hans flickvän hade planer på att skaffa ett barn för att offra det(!). Han skickades därför till en psykiater, där han förnekar att han jagat en pojke med yxa men erkänner att han försökt riva ut ett öga på en klasskamrat och sugit blod från en annan pojkes arm. Han får diagnosen depression och självmordsbenägenhet och ordineras antidepressiv medicin. De andra två erkände morden för polisen och för medfångar i fängelset. Inget av detta kommer fram i dokumentären.

Återigen är det ett gäng kändisar som ser till att de kommer ut ur fängelset under märkliga omständigheter. (De bedyrar sin oskuld men erkänner sig skyldiga för att komma ut tidigare, ett så kallat "Alford plea"). Att Marilyn Manson och Johnny Depp är bland de mest aktiva i kampen för de morddömda är inget som direkt talar till ungdomarnas fördel . Likheterna med andra fall på senare år är påfallande. Se mitt tidigare inlägg i samma ämne från juni 2011.

http://marwamzungu.blogspot.se/2011/06/ohederliga-dokumentarer.html

2 kommentarer:

 1. Äntligen en som ser nyanserat på detta fall och inte bara köper en hollywoodtrilogis sida av historien rakt av.
  callahan.8k.com har samlat alla dokument från utredningen som du säkert vet och där ser man att de inte endast dömdes pga att de bar svarta kläder och lyssnade på heavy metal.
  Jag tycker det är grisigt att Echols nu reser land och rike runt och profiterar på vad som han gjort. Inte fan är han oskyldig.

  // Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset om callahan.8k.com. Ska titta närmare på det vid tillfälle. Jag mådde illa när jag såg Echols på Skavlan. Han kom väldigt billigt undan. Jag är inte helt säker att han är skyldig, men retar mig på alla politiska och religiösa undertoner.

   Radera