söndag 25 mars 2012

Intressekonflikt på hög nivå!

Eftersom vi firar våra mässor i Bollnäs på söndageftermiddagarna, så är krockar med bandymatcher oundvikliga. Även i år blir bandyfinalen på Studenternas lidande. Eventuellt skulle jag ju kunna ta mig till en annan ort för att fira mässan tidigare på dagen, men det är en bra bit bort både till Falun, Söderhamn och Gävle. Jag har dessutom hand om mycket av det praktiska kring gudstjänstfirandet, så det blir nog enklast att låta farsan spela in matchen på video, skynda sig hem efter mässan och hoppas att ingen hunnit avslöja resultatet. Två av tre videobandspelare har pajat senaste veckorna, men förhoppningsvis fungerar den i Lucas rum fortfarande.

Det är naturligtvis inget svårt val mellan bandy eller att fira mässa, men hade gärna kunnat avnjuta båda sakerna idag. Vi firar bara mässa ett par gånger i månaden i Bollnäs eftersom vi bara är en utpost för S:t Pauli Katolska Församling i Gävle. Vi får allt fler gudstjänstbesökare och vi drömmer lite om en egen kyrka eller kapell att hålla till i. Än så länge lånar eller hyr vi lokaler av Svenska Kyrkan och Missionskyrkan.

Hoppas att Villa kan överraska och spöa SAIK idag. De har ju aldrig lyckats ta något SM-guld trots att man ligger fyra i maratontabellen. De spelar rätt kul bandy och drar mycket publik. Sandviken spelar i och för sig minst lika fin bandy, men har vunnit guld så det räcker och har dessutom Sveriges segaste supportrar. En del bollnäsbor blev sura för att jag höll så hårt på Villa i semifinalserien mot de orangeblå. Men halli hallå?! Hur kan de förvänta sig stöd från edsbybor när hälften av deras "heja"-ramsor handlar om att håna Byn?! Till och med i matcher mot andra lag så drar de sina "Hata Byn"-sånger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar