söndag 9 oktober 2011

Att predika med huvudet under armen

9:e oktober firas Sankt Dionysius. Han var en biskop som halshöggs i Paris år 262. Legenden säger att han efter ha blivit halshuggen, tog upp sitt huvud och gick med det 10 km medan han predikade. Tydligen gör det inte så mycket trots allt om man tappar huvudet när man ska predika Guds Ord!
Han är skyttarnas skyddspatron och åberopas vid huvudvärk och rabies. Något för mig kanske? (Nej, jag har inte rabies!) Trots över 14 år som katolik, så känner jag mig fortfarande lite obekväm och ovan att åberopa helgons hjälp med förbön. Ska göra ett försök idag tror jag, dagen till ära.

3 kommentarer:

  1. Det är ingen som tvingar en katolik att be helgonen om hjälp, men den som inte gör det missar en massa... Varför vara ensam när man kan vara i sällskap med Herrens vänner och lära av dem som gått före?

    SvaraRadera
  2. Fortsätt att gå till Jesus som bibeln klart lär. Hos honom får du lägga ner alla din bördor. Han har mottagning jämnt så att gå omvägar är helt onödigt. Önskar dig allt gott och god hälsa.

    SvaraRadera
  3. Dá fár du ocksá sluta be fór mig, David. Jag vill inte gá nágra omvágar genom dig! (Skojar bara, fortsátt gárna att be fór min elándans huvudvárk.)

    SvaraRadera