onsdag 23 september 2009

Sverigedemokraterna, Sverige och demokratin

Knepigt med hur man ska handskas med Sverigedemokratena tycker jag. Jag sympatiserar inte alls med dem, men tycker samtidigt att media oftast behandlar dem på ett ojust sätt som gör att folk blir irriterade och känner sympati för dem. De blir offer för etablissimanget. En demokrati måste nog tåla att även korkade och fördomsfulla åsikter framförs. (Det görs det väl redan av våra riksdagsmän förresten!) Jag såg bara snuttvis av debatten på tv i kväll, men jag hörde någon varna med Danmark som exempel där man "lyft på locket" och debatterat med det motsvarande partiet där, vilket gett dem stora valframgångar. Hon tyckte det var bättre att "marginalisera" SD. Jag känner mig ganska kluven i frågan. Om de kommer in i riksdagen kan de få en väldig framgångsvåg som kan växa i svåra ekonomiska tider. Samtidigt vill vi väl ha demokrati i Sverige. Att avslöja deras dåliga argument vore bättre, men det är klart, så mycket sakliga argument används ju inte i politiska debatter. Slagord och demagogi fungerar bättre. (Fråga Obama!) Skönt i alla fall att frikyrkoledarna tagit tydligt avstånd från dem när de försökt fiska röster bland kristna.

3 kommentarer:

 1. En i mitt tycke mycket passande metod vore att överlämna (sd) som ett ärende för Anticimex.

  Varma hälsningar
  Jörgen Thorhard

  SvaraRadera
 2. Nja, jag tror nog en del av deras sympatisörer bara är rädda och oroliga människor som är bekymrade över vad som händer i många förorter. SD har ju kämpat för att tvätta bort rasiststämpeln, men frågan är ju varför. Valtaktik eller färre fördomar? Tror nog på det första. SD´s bästa valpropaganda står nog tokvänstern för med våld och dåliga argument. De hjälper tyvärr SD på traven mot riksdagen.

  SvaraRadera
 3. Valtaktik, (sd) är den rena ondskan i kostym. Se'n kan man bli förtvivlad öve vänsterns obegåvade svans som ger fasciterna argument som många går på. Men att (sd) skall bekämpas med alla medel hyser jag ingen tvekan om, dock skall som alltid operationsmetoder väljas efter vad som lämpar sig för tillfället. Estraddebatter eller lönnmord. Vi får inte göra om -20- -30-talets missstag att betrakta fascism och rasism som legitima och likvärdiga åsikter på den politiska arenan. Lika lite som pedofili är en legitim sexuell variant.

  Mvh
  Jörgen Thorhard

  SvaraRadera