söndag 14 juni 2009

Recept på injera

Efter mässan i Bollnäs Missions-kyrka idag, bjöds jag hem på bunna med mbaba (kaffe och popcorn) + injera och wat (pannkaka med stuvning) hos mina vänner från Eritrea. Injera görs vanligtvis med teffmjöl, men det går tydligen bra med vetemjöl också. Jag fick förklarat lite snabbt hur man gör.

Blanda jäst med vatten och vispa i mjöl till en pannkaksmet. Låt det jäsa någon dag. Då är smeten lite tjockare så man spär med lite vatten och tillsätter även salt. Sedan gräddar man ena sidan i en teflonpanna. Lycka till!

6 kommentarer:

  1. Häftigt att snubbla över detta recept just idag när jag för första gång i livet smakat just denna rätt! En god vän hade lagat (vi har tydligen teffmjöl i en butik här i närheten), det var jättegott!

    SvaraRadera
  2. Världen är liten! (och stor och fascinerande)

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Har startat en liten smidig webbring som sammanfogar våra kristna hemsidor och bloggar! Gå med du med och sprid ditt budskap, öka även trafiken till din sida.

    Webbringen heter Frälsaren.

    /StenHuggarn.
    http://fralsaren.blogspot.com/2009/06/fler-besokare.html

    SvaraRadera
  4. var kan man köpa teffmjöl?????????????????bitte??? kan ni ge mig adress mm

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Borde ju finnas i invandrarmatbutiker (Konstigt ord!) i de lite större orterna tycker jag. Var bor du?

    SvaraRadera