söndag 1 april 2018

Sommartiden tas bort redan idag!

Efter påtryckningar från ett antal intresseorganisationer runt om i Europa så beslutade EU idag att ta bort sommartiden med omedelbar verkan.
Så redan idag skall klockorna ställas tillbaka en timme igen och så kallad normaltid skall gälla.

Infrastrukturminister Thomas Eneroth säger till Ekot att han inte har något emot förändringen eftersom den har stöd i riksdagen och svenska folket. Eneroth tycker också att det kändes en smula besynnerligt att gå över till sommartid när vintern fortfarande har ett säkert grepp om landet.

En av landets största förespråkarna för avskaffandet av sommartiden, Leif Ottenvang från Gävle, strålar ikapp med vårsolen idag. Han säger att detta är hans lyckligaste dag i livet. Att bli far och morfar är ingenting emot den euforiska glädje han känner nu. Han och sonen Valter ses här fira med något som visserligen liknar en vanlig sommartårta, men är en speciell "normal-tårta". Den har gått åt som smör i solsken på bagerierna runt om i Sverige idag.Mer bekymrad är Per Gessle som nu blir tvungen att skriva om texten till sin stora hit Sommartider. "Normaltider hej hej!" ligger inte riktigt rätt i munnen, men jag ska nog kunna klura ut en text som EU kan ge sitt godkännande till, säger han till TT.

Även tidningen Nya Tider är upprörda över att de tvingas byta namn till Normala Tider. Tidningens oansvariga utgivare Vávra Suk menar att det är en kommunistisk, multikulturell och judisk konspiration mot det sanna sommarälskande folket i Europa. De av tidningens sympasitörer som kan klockan uppmanas att demonstrera utanför Riksdagshuset idag kl.12.00 (OBS! sommartid!)

Kung Carl XVI Gustaf (som förövrigt hetat Carl XVII Gustaf under sommartiden) är också bestört och kommer att vägra ändra tillbaka klockan. De mest givande arbetet som kung under alla dessa år har varit att gå runt och ställa om klockorna på slottet sista söndagen i mars varje år, säger han. Han kommer att leda den protestgrupp som redan bildats mot slopandet av sommartiden under devisen "För Sverige - i sommartiden!" På den nedre bilden ser vi bevis på att kungahusets alla medlemmar har ställt om sina klockor till sommartid trots det nya förbudet mot detta.

5 kommentarer:

 1. Vill inte ändra klockan vill ha sommartid nu för helvete nu får det räcka det är bara idioter som hör det

  SvaraRadera
 2. Länge leve sommartiden

  SvaraRadera
 3. Börje Redaktör2 april 2018 23:19

  Bra försök, men alltför genomskinligt...
  Och ska vi nu inte ens få glädja oss över den klassiska psalmen "I denna ljuva sommartid..."

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera