onsdag 15 november 2017

Zlatan? Nej tack!

Hur kan någon komma på den absurda idén att ta med Zlatan i VM 2018!? Hur blind och okunnig kan man vara! Om man inte insett att lagen nästan alltid blir mycket bättre när Zlatan lämnar då har man noll koll!

2009 lämnade han Inter, 2010 vann Inter Champions League...
2010 lämnade han Barcelona, 2011 vann Barcelona Champions League...
2016 lämnade han PSG, 2017 var de på väg att slå ut Barcelona i CL innan Suarez filmade till sig en horribel straff...
2016 lämnade han svenska landslaget, 2017 tog sig Sverige till VM trots mardrömslottning i både gruppspelet och playoff...
Statistik hur det går för svenska landslaget när Zlatan är med eller inte, talar också sitt tydliga språk. Jag har tyvärr inte hittat någon nyare statistik än denna från Fotbollskanalen.se från 2011 men den säger ju en hel del:

"Inför EM-kvalmatchen mot Holland kom statistik som visade att Sverige vunnit nio EM-kval när man ställt upp utan Zlatan Ibahimovic.
Segern på Råsunda gav en tionde viktoria utan lagkaptenen i laget.

Fast EM-kval ger inte hela bilden och därför har fotbollskanalen granskat alla tävlingsmatcher under Zlatan Ibrahimovic tid i landslaget.
Och statistiken talar emot Sveriges enda superstjärna.

Sedan Zlatan Ibrahimovic tog en plats i landslagstruppen på allvar 2002 har Sverige spelat 64 tävlingsmatcher fram till i höst och av dem har man vunnit 37, spelat 14 oavgjorda och förlorat 13. Vilket ger ett poängsnitt på 1,95 per match.

Zlatan Ibrahimovic har funnits med i startelvan eller kommit in i matchen senast i paus i 42 av matcherna och då har det gett 22 segrar, tio oavgjorda och elva förluster med ett poängsnitt 1,77.

Landslaget har spelat 21 tävlingsmatcher där Zlatan inte varit med alls eller bara några minuter och av dem har det blivit vinst i 15, oavgjort i fyra samt förlust i två. Poängsnittet är 2,33 per match.

Tydligt är att landslaget vinner tre av fyra tävlingsmatcher utan Zlatan Ibrahimovic och bara varannan med lagkaptenen i laget. Poängsnittet är över 30 procent högre för ett svenskt landslag utan Zlatan Ibrahimovic än med."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar