lördag 5 mars 2016

Katolsk kyrka i Ovanåker!

Nu är bönerna, drömmarna och visionerna som fanns för 10-15 år sedan förverkligade! Att det lilla senapsfröet skulle "växa och bli till ett träd, och himlens fåglar bygga bo bland grenarna". Vi var bara 2-3 som firade mässa i Bollnäs på den tiden. Vi hade ett litet kapell i Bollnäs några år men det såldes när den nya kyrkan i Gävle byggdes 2002 och man behövde pengar till det. Vi hade en benjaminfikus i kapellet som vi glömde att vattna över sommaruppehållet. Den verkade helt död när vi kom tillbaka på hösten. Vi fortsatte ändå att vattna den och efter några veckor började gröna blad komma. Just så känns det med utvecklingen av Katolska Kyrkan i södra Hälsingland. Vi är numera ca 40 personer som samlas till mässorna och nu har vi alltså till och med en egen kyrka. Dessutom nära min hemort Edsbyn, som bönerna i första hand gällde om jag ska vara ärlig.

Det som snart är vår egen kyrka när biskop Anders inviger den senare i år är det före detta församlingshemmet intill Ovanåkers kyrka. Förhoppningsvis kommer de katoliker som bor i trakten att komma i större antal nu och kanske kommer en del andra nyfikna icke-katoliker att hitta dit också. Vi är inte ute efter att få fler kristna att bli katoliker genom någon typ av "evangelisation" eller proselytism, den vägen får de hitta själva och det verkar många göra i och för sig.

6 kommentarer:

 1. Grattis och lyckönskningar till er runt Bollnäs! En församling ska byggas av levande stenar, men behöver också en fysisk samlingsplats för gemenskap och tillbedjan!

  SvaraRadera
 2. Men så roligt.Ja man behöver en plats att samlas på.Önskar er all lycka och Guds välsignelse/AnnaLena

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Här kan man se församlingshemmet på Google Maps:
  https://www.google.se/maps/@61.3638863,15.897501,3a,75y,196.09h,83.85t/data=!3m6!1e1!3m4!1sCK-nZnv9Oihb7Eu-Io68fw!2e0!7i13312!8i6656

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen fantastiskt!

  SvaraRadera