tisdag 1 april 2014

Betelförsamlingen provar nya vägar

Efter långa förhandlingar mellan styrelsen i Betelförsamlingen i Runemo och Katolska Stiftet i Stockholm har man sensationellt beslutat att kollektivt ansluta sig till Katolska Kyrkan. Liknande saker har hänt förut med framförallt anglikanska församlingar i Storbritannien, men detta får ändå anses som mycket överraskande. De församlingsmedlemmar som inte känner sig bekväma med beslutet får dessutom vänta i sju år innan ett utträde ur församlingen kan träda i kraft. "Vi vill inte att människor ska fatta förhastade beslut" säger Duve Davidskog i församlingsledningen, som bland annat ställde som krav att få bära en minst lika rolig hatt som påven.
Beslutet ska inte ses som en efterapning av Ulf Ekmans beslut tidigare i vår, utan detta har vuxit fram under en längre tid efter vissa påtryckningar från en tidigare medlem i församlingen som konverterade redan 1997. Personen i fråga vill dock vara anonym.
En annan anonym person i Betelförsamlingen som kallar sig Brobergaren från Arbrå är upprörd och menar att detta är "som om jag plötsligt skulle börja heja på Bollnäs i bandy." Självaste påven Franciskus låter hälsa "abril Día de los Inocentes" till sina nya bundsförvanter i Runemo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar