onsdag 4 februari 2009

Ester virkar igen!

Ester har bara vikarierat lite sedan hon blev klar med utbildningen till undersköterska i julas. Hon har haft det lite långsamt om dagarna, så hon har börjat att virka igen. Äntligen! När jag förälskade mig i henne för typ 15 år sedan så var det ett av de sympatiska dragen hos henne som jag uppskattade. Det var i och för sig inte bara en hobby utan ett extraknäck för att hjälpa sin familj ekonomiskt. Hennes lillebrors polisutbildning är väl delvis finansierad av alla de dukar hon sålt i Kenya. Det finns inget mer rogivande än att se tanter, förlåt!, damer virka. Vare sig det är en mormor eller ens fru. I morgonkväll ska hon till Smyrna på syjunta så hon får nog tåla att jag kallar henne tant ändå.

Nu får faktiskt Edsbyns bandylag skylla sig själva! Man kommer att vara storfavoriter när slutspelet snart börjar. På mindre än en vecka har vi spöat de tre huvudkonkurrenterna (Bajen, Sandviken och Västerås). Fem poängs ledning i elitserien och fem raka SM-guld i bagaget. Nu blir det svårt att slå ur underläge som brukar passa oss så bra. (Fast vi brukar kunna slå från överläge också!)
Riktigt spännande match i kväll och VSK kunde faktiskt lika gärna ha vunnit. 3-1 blev det i alla fall och både jag och Eric var nöjda. Nästa match mot Broberg så är det Lucas tur igen att följa med.

12 kommentarer:

 1. Vad duktig Ester är. Handarbeta är inte min grej...Lyckas aldrig få till det med garnet på något sätt.
  Antagligen blev jag en besvikelse för svärmor som hade räknat med att få en sonhustru att utbyta tankar om stickning och virkning med...
  Men jag kan ju andra saker...Som Tesan sa en gång.
  -Mamma du är ju jätteduktig du kan ju mycket annat.
  -Som vadå frågade jag(less på underläget)
  -Ja vänta lite...jag måste komma på något sa hon.
  Man måste bara skratta...

  SvaraRadera
 2. Det är inte bara kvinnor/tanter som virkar. Ett av vänsterpartiets tidigare toppnamn, Johan Lönnroth, gillar att virka. När det blev väl långa och träiga debatter i riksdagen tog han fram sitt garn och började jobba med det. Han virkade också under tågresor i tjänsten.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Jag har alltid beundrat människor som kan handarbeta! Själv är jag totalt opraktisk med nål och tråd!

  SvaraRadera
 5. En annan sak som jag också beundrar är för övrigt korsordskonstruktioner!

  SvaraRadera
 6. Att konstruera korsord är som att virka med huvét! (kanske)

  SvaraRadera
 7. Fru Holmsten: Jag har också funderat på vad du är duktig på, och... jag återkommer! ;-)

  Leif: Det finns måhända en del karlar också som virkar, men mysfaktorn är inte lika hög då!

  SvaraRadera
 8. Tack Lachen...precis vad jag behövde höra....

  SvaraRadera
 9. Fru Holmsten: Du har humor mitt i allt elände, är poetisk, pratar inte strunt, står för dina åsikter, lyssnar på andras åsikter kan vara ganska ironisk oc bitsk, men har ett gott hjärta och är hyfsat snygg! Duger det?

  SvaraRadera
 10. Tack tack...Blir lite rörd faktiskt när alla mina bra egenskaper sätts på pränt sådär...
  Ja det duger...

  SvaraRadera
 11. I musikalen vi spelade i går så är en textrad "min enda lotterivinst den var virkad av en tant" uppradat med en mängd oturs-saker.

  SvaraRadera
 12. Jag skäms lite för att jag inte kom och tittade på er musikal. Jag stod och frös på Sävstaås i stället. Blir det fler föreställningar?

  SvaraRadera