torsdag 22 januari 2009

Svärmor

I somras var min svärmor Paulina på besök hos oss. Hon bor i Kenya, nära gränsen mot Tanzania. Hon var bland de första som blev medlem i Trosgnistans församling i den lilla byn Komotobo för cirka 40 år sedan. Hon hälsade på här för fem år sedan också strax innan David föddes. Då flög hon helt själv med byte i Bryssel och allt. Vet inte hur vi och hon vågade. Den här gången flög jag ner och gjorde henne sällskap på hitresan i alla fall. Hon är en liten krutgumma och kallas Mama Tinga Tinga därhemma. (Mamma Traktor.) Jag träffade henne första gången för snart 16 år sedan då hennes söta dotter bjöd hem mig. Dottern jobbade på barnhemmet på missionsstationen och jag var lärare för de svenska missionärsbarnen. Tre år senare var Paulina min mabiaara (svärmor på igikuria).

Finns det något tråkigare än alla dessa matprogram? Det finns dock två underbara undantag. Det ena är Bo Hagströms "Solens Mat" på svt och det andra är "Meny" i radions p1. Bo åker runt i Italien och hälsar på gamla tanter som lagar mat i sina små pittoreska byar. Missa inte reprisen av sista avsnittet i morgon! Hoppas det blir en ny omgång snart. Meny är ett fullspäckat radioprogram från Kalmar med samspelta programledare. Matprogram borde inte passa i radio men det funkar faktiskt. Tyvärr läggs det ner i sommar.

David (4åringen) påstod i morse att han hade en snorkråka i örat. Den hade flugit dit sa han. Jag tror han driver med mig!

2 kommentarer:

  1. Ja Dr Pepper, Bandy och Larry Norman är grejjer det... Den kombinationen är nog rätt vanlig i Bollnäs där jag kommer ifrån ursprungligen.

    Jag tycker att jag känner igen dig... Är du möjligen från Edsbyn? Mina mostrar brukar säga att jag är så lik en Ståhl. Undrar om inte det är du... Mina mostrar är bland annat Nimrid och Berit Edvinsson. Gissar att du känner dem (om du nu är den som jag tror att du är...).

    SvaraRadera
  2. Jag är nog till och med släkt med dina mostrar på något vis! Berit brukar alltid påpeka att jag är lik en släkting till henne. Jag förstod att det var något genetiskt med den ovanliga intressekombinationen. Jag tycker om att fota också men saknar din talang tyvärr. Fotot med ringen på uppslagen bibel som bildar ett hjärta av sin skugga är ju grym!!

    Lycka till mot Broberg på onsdag. Jag ska nog dit med bollnäshalsduken, som jag köpte på Erikshjälpen i höstas, runt halsen.

    SvaraRadera