lördag 3 januari 2009

Fader Damian

Idag firade vi mässa i S:t Olofs Kapell. Fader Damian kom från Sörforsa där han firat mässa tidigare på dagen. Han var tvungen att skynda sig från kalaset de hade där för en av stöttepelarna i den utposten.
En del söndagar firar han fyra mässor! (Gävle+Söderhamn+Bollnäs +Gävle igen.) Inte att rekommendera egentligen, men det säger en del om ivern hos vår präst. Han är från Nigeria, pratar mycket bra svenska och har väldigt fina predikningar. De är enkla att förstå, men har ändå ett djup och man kan lätt tillämpa det han sagt i vardagslivet. Lite rädd är jag att han sliter ut sig. Hoppas att biskop Anders ordnar en hjälppräst åt S:t Pauli församling i Gävle snart. Predikan idag anknöt till fenomenet nyårslöften. Det var lätt att koppla ihop med min gnällighet och otacksamhet som jag gärna vill bli av med. Vi får se om knappt ett år om Fader Damians råd hjälpt mig i den kampen.

Vi var som vanligt ca 15 st samlade och vi hjälps åt med läsningar, böner, sånger och kollekt. Man behöver inte känna prestationsångest för att fixa ett "härligt möte", utan vi känner oss som en familj som samlas inför Gud och koncentrerar oss helt på Honom under mässan. Inga moderna inslag för att underhålla eller locka folk. Väldigt enkelt men ändå så rikt.

3 kommentarer:

 1. Jag vill bara säga att du har så rätt om Fader Damian. Han har (som du skriver) varit hos oss i Sörforsa i dag. Han är mycket god herde för sin flock!

  Vi får inte träffa dig lika ofta som förr, nu när ni har Mässor oftare där nere vid dina breddgrader, men, jag gläds med er!

  Du och några få trons vittnen har verkligen kämpat en trons kamp på få själar, och nu så har det burit frukt, och det kommer att bära mer frukt.

  SvaraRadera
 2. Enkelhet är i sig en tillgång som jag gläds åt. Så länge Gud är i fokus så kan mässan vara enkel och ändå så oändligt inspirerande!

  Det låter som ni har en stor tillgång i er präst, må Gud välsigna honom!

  Allt gott!

  SvaraRadera
 3. Tack Lachen för ditt fina "referat" från mässan i Edsbyn. Vi ber att Gud är med dig nu när jobbet på Alftaskolan börjar.

  SvaraRadera