fredag 26 december 2008

Mässa och bandy!

Idag firade vi mässa i Bollnäs Kyrka. Julsånger sjöngs på både franska och tigrinja. Julhälsningar gavs till varandra på ännu fler språk. Vi är 15-20 st varje mässa numera vare sig vi firar i Bollnäs, Alfta eller Edsbyn. Det känns så skönt att vara en så blandad grupp människor. (Lika bra att vänja sig i fall man tar sig till himlen;-) Fader Damian är en otroligt engagerad missionär från Nigeria. Hoppas fler i bygden vågar upptäcka Katolska Kyrkan, inte minst svenskar. Vi har ingen underhållning att bjuda på men det finns något annat (eller Annan!).

För några år sedan var vi bara 2-3 som kom. Vi hade en benjaminfikus i ett kapell som vi glömde att vattna över sommaruppehållet. Den verkade helt död när vi kom tillbaka på hösten. Vi fortsatte ändå att vattna den och efter några veckor började gröna blad komma. Likadant känns det med utposten Bollnäs. Vi hade förr bara en mässa i månaden och t o m den var i farozonen, men Fader Damian och vi andra kämpade på. Nu är vi som sagt ganska många och vi firar mässa tre gånger varje månad! Jag tror både Astrid och Isabella ler från sin himmel när de ser oss som tog upp manteln efter dem. Nästa mässa firas i S:t Olofs Kapell i Edsbyn lördagen 3/1, kl.15.30. Välkomna!

När jag tittade på den inspelade bandymatchen mellan Bollnäs-Edsbyn så upptäckte jag till min förvåning att jag satt och höll på Bollnäs! Märkligt! I övrigt kul med Sirius och bra publiksiffror idag. Tänk om Sirius får spela SM-final på Studenternas i mars! Märkligt med Bajen också med alla nya stjärnor. Förlust gång på gång. Med det laget borde man kunna leka hem SM-guldet. Det gör de kanske också till sist. Edsbyn och Västerås är väl de som kan hota, möjligtvis SAIK.

2 kommentarer:

 1. Hej Lachen, du beskriver så fint hur vi hade det i Bollnäs, så alla tillägg är onödiga.
  Vi ses!

  SvaraRadera
 2. Predikar man Ordet och undervisar Ordet..på rätt sätt..så händer det saker...

  Jag tror att det kommer att hända mer och mer saker med "infödda" svenska också..vad det lider....

  Bed..bed..

  SvaraRadera