onsdag 1 april 2015

Trosgnistan i blåsväder!


Trots det totala ointresset från lokal media i södra Hälsingland att ta reda på vilken den hemliga sponsorn till Bollnäs bandylag är som pumpar in mångmiljonbelopp årligen till klubben, så kan vi idag avslöja att den minst sagt överraskande understödjaren är missionsorganisationen Trosgnistan! De pengar som samlas in till nödlidande hamnar numera hos Bollnäs GIF och Duve Davidskog på Trosgnistan försvarar det hela med att ett lag som inte vunnit SM-guld sedan Snoddas dagar väl ändå måste ses som någon i stor nöd och ser det hela som ett behjärtansvärt projekt. Bidragen till matstationer, barnhem och skolor och annan fattigdomsbekämpning som organisationen stött i många år ändrar alltså inriktning för att hjälpa de mest ömkansvärda i vår värld dvs Bollnäsbandyn. På bilden ser vi Bollnäsmålvakten Niklas Prytz ta emot de första miljonerna av Trosgnistans kassör Duve Davidskog.

Trosgnistans kursändring har dock fått kritik från olika håll. Bland annat har en av missionsstyrelsens medlemmar som är bosatt i Arbrå hotat med att ställa sin plats till förfogande. Han menar att det initialt inte framgick vilket bandylag som skulle stödjas. "-Informationen vi fick från början var att det inte gällde Edsbyns bandylag utan ett av landskapets b-lag, vilket ju kunde tolkas på olika sätt".

Trosgnistan planerar även att gå in och bygga den efterlängtade bandyhallen åt Bollnäs GIF men menar att det skulle vara betydligt gynnsammare om hallen kunde byggas i Kenya där kostnaderna skulle kunna sänkas drastiskt. Supporterklubben Bollnäs Flames har redan etablerat sig i Kenya (se bilden) och bygget står i startgroparna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar