måndag 9 november 2009

Fader Damien

Nej, rubriken syftar inte på vår kyrkoherde Fader Damian utan om den nyligen helgonförklarade missionären från Belgien, som levde bland spetälska på en ö i Hawaii på 1800-talet. Jag kan inte sova, så jag sitter och tittar på en mycket gripande men helt osentimental spelfilm om honom just nu. President Obama, som ju är uppväxt i (på?) Hawaii, uttryckte sin stora beundran för Fader Damien några dagar innan han helgonförklarades 11:e oktober. Författaren Robert Louis Stevenson (Skattkammarön, Dr Jekyll och Mr Hyde) reste dit strax efter Fader Damiens död och tog honom i försvar när han kritiserades. Gandhi sa sig vara inspirerad av honom och 2005 så valdes han till Belgiens störste man genom tiderna.

Om ett par timmar så åker jag till Akademiska Sjukhuset i Uppsala för att kolla upp min migrän som aldrig vill bli bättre. Jag ska vara där i två veckor.
Både före och efter mässan igår i Bollnäs så bjöds jag på eritreansk mat och innan jag for hem så fick jag några underbara slängpussar från ettåriga Sabrina. Otroligt glad och trevlig familj detta, trots alla deras bekymmer med familjemedlemmar fängslade i hemlandet.

5 kommentarer:

 1. Det var en trist anledning att besöka Uppsala. Hoppas det går bra!

  Om du känner dig tillräckligt bra så har vi ikväll (måndag) en fördjupningskväll om bön och meditation (kl 19) och på onsdag kväll (kl 19) har Elisabeth Stenborg ett föredrag om Sven Stolpe. Och naturligtvis mässa varje vardag kl 18:15. Hoppas få se dig i St Lars!

  SvaraRadera
 2. Hoppas det går bra på Ackis och att vistelsen i Uppsala ändå blir positiv!

  SvaraRadera
 3. Pole mzee! Hoppas det finns någon vänlig afrikasjäl som kan bjuda dig på ugali och kuku!

  SvaraRadera
 4. Stenberg: Jag får väl offra bandyn på onsdag och gå och lyssna på föredraget om Stolpe, min gamle idol. Vardagsmässorna kommer jag att besöka med all säkerhet. Vi ses!
  Henrik och Ann-Margréth: Tack för uppmuntran ni också.

  SvaraRadera
 5. Vi ber för dig och även för Ester och barnen hemma.

  SvaraRadera