söndag 8 mars 2009

Detta är min älskade son. Lyssna till honom!


"Detta är min älskade son. Lyssna till honom." Det skulle man ju kunna säga om min yngste son Daudi. Han har redan kläckt ur sig många roligheter i sina dagar trots sin ungdom.
"Vem varé som sköt hon då?" var hans spontana fråga i somras när han hörde att farfars storasyster hade dött, 85 år gammal.


Annars är citatet hämtat från bibeln. Fader Damian predikade om det i dagens mässa i Uppståndelsens Kapell intill Alfta Kyrka. Ja, vem lyssnar vi på egentligen? Otroligt mycket tvingas ju mer eller mindre på en från olika massmedia. Vad mycket strunt man får i sig från framförallt tv, och det är rätt så naivt att tro att man inte påverkas av det. Jag tänker inte bara på dåliga underhållningsprogram utan även alla åsikter man pådyvlas av trångsynta journalister och programledare.
Fastetiden är en bra tid att ta sig en funderare över det. Vad eller vilka vill man påverkas av. Man kan faktiskt välja sina inspirationskällor och välja bort det man matar sig med av slö slentrian.

6 kommentarer:

 1. Du har rätt. Och mycket elände kan man också konsumera via nätet. Jag tycker t ex att kvällstidningarna på webben i princip bara serverar destruktivt skräp.

  SvaraRadera
 2. Och jag får nog passa mig så att jag inte ser för många Edsbymatcher på TV nu i slutspelet. Det måste vara skadligt i längden:-)

  Skämt åsido. Helt rätt. Är nog bra att ta en fasta från TV och dylikt med jämna mellanrum.

  SvaraRadera
 3. Internet och text-tv fungerar bättre för mig, för då väljer jag mer aktivt vad jag vill ta del av. På tv blir det mer slötittande och då slinker lätt en massa skräp med.

  Edsbyns bandymatcher är väl bland det få uppbyggliga inslagen på svt! "Så ska det låta" och "Packat & klart" är annars nästan det enda jag uppskattar på svensk tv just nu.
  ("På spåret", "Doktorn kan komma" och "Solens mat" har ju gjort uppehåll.)

  SvaraRadera
 4. Doktorn kan komma går väl än?

  SvaraRadera
 5. Du menar kanske "går väl an"?
  4:an visar inte "Doktorn" i alla fall. Du kanske har alla möjliga kanaler du, din tv-beroende gamla pastorsfru.

  SvaraRadera