fredag 13 februari 2009

Pappa är sjuk i huve´t!

Ja, han sa faktiskt så häromdagen, David, grabben här bredvid. Men han fortsatte;
"...för han har huvudvärk varenda dag!"

Tyvärr har han alldeles rätt. Jag har haft problemet i många år nu, men sista fyra månaderna har varit värre än vanligt. Jag vaknar tidigt varje morgon, ibland redan under natten med svår migrän. Om jag har tur så lindras den mer och mer under dagen, men försvinner helt gör den aldrig. En del dagar är jag helt utslagen hela dagen lång. Jag har varit sjukskriven på halvtid länge nu och försöker jobba 25% som lärare och 25% som korsordskonstruktör.

Jag blev sjukskriven första gången hösten 2005 efter att ha bränt ut mig som lärare. Var helt inställd på att huvudvärken skulle försvinna efter några veckor om jag fick vila och slippa stressen. Men icke! Värst är det som sagt på morgonen och jag kan inte fatta varför. Morgonhuvudvärk orsakas vanligtvis av antingen stort alkoholintag, dålig nattsömn, andningsproblem på natten, depression, hjärntumör, ångestdämpande läkemedel eller högt blodtryck. Inget stämmer in på mig. Jag känner mig helt utmattad när jag genomlidit morgonen och sedan fått iväg barnen till skola och dagis. Jag jobbar ändå halvdag efter det och slocknar nästan varje eftermiddag i soffan. Efter det brukar jag må lite bättre och när jag lägger mig på kvällen lyckas jag på något vis förtränga att jag kommer att vakna med migrän igen nästa morgon och tur är väl det för annars skulle det vara svårt att slumra in. Som lök på laxen så har Försäkringskassan fått för sig att jag ska jobba 75% eller allra helst 100%. Undrar hur länge man orkar med detta liv!
Mycket självömkan här kanske. Jag vet att många har det mycket värre, men det går inte att förneka att huvudvärken upptar en stor del av mitt liv numera.

5 kommentarer:

 1. Huvudvärk, speciellt migrän, är ett helvete. Jag har själv migrän, men inte så ofta, tack och lov. Jag lider med dig.

  SvaraRadera
 2. Jadu, jag vet hur det där är...Migrän har jag mindre sällan men annan kraftig värk så det räcker.Du...Blodsockret är det kollat? Det är som lägst på morgonen och borde inte ge migrän men man vet aldrig...
  Själv är jag uppe vid 02 varje natt pga värken.Men jag har haft så i många år nu...

  Det där med FK måste det finnas en lösning på.Vi ber för dig ska du veta.

  Håkan hälsar

  Kram från mig

  SvaraRadera
 3. Migrän är hemskt. Jag har sluppit ifrån det, men har det i generna - min morfar, min mor och min son lider svårt av det tyvärr. Ber för dig!

  SvaraRadera
 4. Försäkringskassans agerande i ditt fall är ren och skär skandal. Jag tror du får rätt till sist. Det är bara det att de ska pröva din uthållighet. Fortsätt att jobba med dem (om du orkar) och du ska få se på resultat.
  Också vi ber för dig, Lachen!

  SvaraRadera
 5. Tack för era förböner och omtanken!

  SvaraRadera